Президентът Радев нямаше друга възможност, освен да даде третия мандат

...
Президентът Радев нямаше друга възможност, освен да даде третия мандат
Коментари Харесай

Защо Мисията БСП е невъзможна

" Президентът Радев нямаше друга опция, с изключение на да даде третия мандат на Българска социалистическа партия. Предстоят избори и той разчита на електората на Българска социалистическа партия. При връчването на мандата Румен Радев се опита да каже, че размиването на властта зад експертна формула би било неполезно. В същото време той доста добре знае, че тяснопартиен кабинет е изцяло неосъществим. 

Българска социалистическа партия има желание „ да построи още веднъж изгорелите мостове “ с другите „ партии на митинга “, сподели с непремерен възторг един от представителите на социалистите.

Парадоксът е, че Българска социалистическа партия не можа да построи мостове даже вътре в самата партия и на предходните избори организациите по места бяха разцепени по самото дъно на две половини, главно по въпроса за председателката.

Както постоянно госпожа Нинова отбрани резултатите си със сатирично пояснение от сорта, „ и този път не се провалихме, а единствено стартирахме надолу “.

Българската социалистическа партия непрестанно се пробва мощно да се разграничи от ГЕРБ, с цел да получи статут на доверие от така наречен „ партии на митинга “.

Въпросът, който виси пред „ ИТН “ и „ Демократична България “, е с какво Българска социалистическа партия дава по-интелигентна вероятност за страната ни от ГЕРБ? Отговорът е: с нищо.

Тъкмо в противен случай. Българска социалистическа партия озадачава с неприятната си кадрова селекция. И от възпитана старомодна партия със лично политическо пространство Българска социалистическа партия се трансформира в нападателна и аматьорска партия с неразбираем периметър на значение.

Социалистическата партия мъчно понася характеропатията на председателката си, и сега госпожа Нинова би дала всичко да може да сформира експертен кабинет, през който да заздрави позициите си вътре в партията.

Уви, вчерашното изявление на Слави Трифонов пред Бойко Василев изрично дава да се разбере, че кабинет с мандата на Българска социалистическа партия няма да има.

Това, което базово липсва на политиката ни, е политическа просветеност, умение да правиш политика, а освен и само да източваш преимуществата на политическата позиция.

Защо България няколко пъти поред излъчва нежизнеспособен парламент? Защото имаме цялостно раздробяване на възпитателните механизми и от там отмиране на възприятието за гражданска отговорност.

Това са неща, които не вълнуват по-голямата част от популацията, обитаващо българската територия.

Гражданската политическа просветеност, гражданските полезности в никакъв случай не се образуват непринудено, те са резултат от самобитно образование от разнородни публични източници – медии, обучение, институции, обществен спор, партийна активност и пр.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР