Президентът Радев направи голяма грешка с изказването за посолството. Паникьосан,

...
Президентът Радев направи голяма грешка с изказването за посолството. Паникьосан,
Коментари Харесай

Нинова: Президентът Радев направи голяма грешка с изказването за посолството на САЩ

Президентът Радев направи огромна неточност с изявлението за посолството. Паникьосан, че сглобката може да му отнеме службите, съобщи, че настоящето управление на Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) е получило премия „ Джордж Тенет “ от Съединени американски щати.

Този коментар направи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във фейсбук по отношение на изявление на президента Румен Радев при визитата му на Солунския интернационален панаир.

„ И пита ГЕРБ, „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) против посолството ли са, като желаят да го сменят. Двете страни, в жаждата си за преодоляване на службите, си мерят силите през непознато посолство “, споделя още Корнелия Нинова в обявата си. „ Сигурна съм, че американските ни сътрудници надали са удовлетворени от обстоятелството, че ги използват във вътрешните си кални битки ГЕРБ, ПП-ДБ и Радев “, прибавя тя.

Според нея по по-важно е, че и държавно управление, и президент, плашейки се един различен с посолството, показват отвод от народен суверенитет. Да пазиш или оправдаваш кадрово решение с непозната страна е тъкмо това, счита тя. Това съгласно водача на Българска социалистическа партия е неприемливо и унизително за България и за българския народ.

Вчера президентът Румен Радев съобщи, че който има упоритостта да реформира службите, би трябвало да познава законите, структурата и функционалностите им. Така президентът разяснява предлагането ръководителите им да се назначават по предложение на премиера от Народното събрание. Той уточни още, че това управление на ДАНС е получило предходната година премията „ Джордж Тенет “ от Съединени американски щати, която се дава един път годишно единствено на една страна за извънреден принос на ДАНС за националната сигурност на Съединени американски щати и на нашите съдружници и битка с хибридните въздействия.

Сега излиза, че тези, които желаят да вършат промяна, т.е. да обезглавят службите, желаят да отстранен това управление, това е промяната съгласно тях и по този метод в действителност обезсмислят оценката от нашите сътрудници, дадена от най-високо място, уточни президентът./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР