Президентът Путин ясно заяви, че чиновниците, а и не само

...
Президентът Путин ясно заяви, че чиновниците, а и не само
Коментари Харесай

Путин: Всички държавни служители да карат руски коли

Президентът Путин ясно съобщи, че служителите, а и освен те, са длъжни да се возят на съветски коли. Затова някои побързаха за последно да си закупят " Фолксваген " или Мерцедес ", написа Deutsche Welle. Как се трансформира автомобилният пазар в Русия?

Както сочи статистиката - през юли в Русия са били продадени 500 000 коли, съвсем една трета повече, в сравнение с за същия интервал на предходната година, написа АРД.

Всяка трета нова кола е " Лада "

Лидер на пазара остава компанията АвтоВАЗ, който с „ Лада Гранта " и „ Лада Веста " заема първите две места в листата с най-продаваните коли. Всяка трета новозакупена кола е „ Лада ".

Спирането на производството в завода поради дефицит на автомобилни елементи е преодоляно, заяви не без удовлетворение по съветската държавна телевизия Андрей Карагин, шефът на монтажа в АвтоВАЗ. „ Успяхме да обновим работа. Първо с „ Лада Гранта ", след което и с „ Нива ". А тази година пуснахме и ново потомство „ Веста ".

Санкциите се отразиха на покупките

Най-търсените коли през юли демонстрират какъв брой значително се е трансформирал пазарът на нови коли поради войната в Украйна и глобите на Запада: отвън „ Лада " на първите две места и двата модела „ Нива " в първата десятка, останалите любимци са единствено на китайски производители.
Ако се съберат дружно всички марки на съответните автомобилопроизводители, излиза, че през юни преобладават „ Лада " и шест китайски компании, измежду които „ Джили " и „ Чери ". Търсенето на китайски коли се е утроило в съпоставяне със същия интервал на предходната година. На местата от осмо до десето са „ Киа " и „ Хюндай " от Южна Корея, както и „ Тойота ".
Паралелен импорт на „ Киа ", „ Хюндай " и „ Тойота "
Тези три марки не се внасят публично, а посредством медиатори от прилежащите страни поради западните наказания - и без знанието на производителите. Това публично се назовава успореден импорт, изяснява АРД. Руското държавно управление е благословило с наредба този метод за заобикаляне на глобите.

Така се обяснава и за какво въпреки по публични данни „ Фолксваген ", „ Опел " и „ Фиат " да не са продали нито една кола в Русия през юли, тези марки се появяват в регистрационната статистика. Стигат до такава степен през сивия и през паралелния импорт, които тази година евентуално ще съставляват 15 % от общия брой на новозакупените коли. По този метод до съветския пазар стигат и „ Мерцедес ", „ БМВ " и „ Фолксваген ".

Чиновниците би трябвало да карат съветски коли

Президентът Путин от своя страна поставя старания да ликвидира търсенето на висококачествени коли западно произвеждане, показва АРД. Цитирани са неговите думи скорошно изявление: „ Министерствата помолиха да имат право и отсега нататък да купуват западни коли. Обясних, че това е безусловно изключено, и че всички държавни чиновници в страната би трябвало да карат съветски коли. Това ще бъде по-скромно от преди и е напълно наред, в действителност даже е добре ".

Всички служители би трябвало да схванат, че „ че ние би трябвало да поставим старания за развиването на съветските марки, на съветските коли и на другите съветски артикули ", сподели още Путин.

От август - такса „ преработване " за вносните коли

За задачата от първи август бе въведен следният инструмент: от двойно до четворно нарастване на така наречен такса „ преработване " за вносните коли. Това може да изясни и рекордното търсене от последните месеци. Таксата ще се пресмята наред с другото и съгласно кубатурата. В допълнение към митата и налозите за колата ще би трябвало да се заплащат по още сред 3000 и 10 000 евро. Вероятно заради това доста руснаци са избързали с покупките на нови западни коли.
Но тъй като тази нова такса няма да важи за съветските коли, марки като „ Лада " и „ Москвич " ще имат опция да разширят пазарния си дял.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР