Президентът определи като важен ресорът Иновации и младеж“, който се

Президентът определи като важен ресорът Иновации и младеж“, който се ...

Румен Радев за бъдещите отговорности на Мария Габриел: Не меря ресорите с финансовия им обем.

Президентът определи като важен ресорът „Иновации и младеж“, който се предвижда България да получи в новосформираната Европейска комисия.
„Не меря ресорите с това какъв финансов обем от средства съдържат и колко ще разпределяме. Европа има амбицията да бъде водещ фактор на световната сцена и това е залегнало във всички стратегически европейски документи. Това не може да се получи без иновации и без активното участие и работа с младежта на Европа“, заяви Радев в Пловдив.
Президентът беше в града за откриването на португалски инвестиционен проект – нова производствена мощност в завод за стъкло. Португалските инвестиции в Пловдив създават стотици работни места и дават възможност на младите хора за развитие и допълнителна квалификация, заяви той.
Инвеститорът оповести намеренията си да разшири производството на стъклени опаковки в България, както и да създаде свой регионален офис у нас, по време на работна среща на президента Радев с представители на португалския бизнес в рамките на официалното му посещение в Лисабон през януари т.г., съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
„България и Португалия имат общи приоритети за борба с демографската криза, за задържане на младите хора в страните, за по-видимо присъствие в европейската икономика. Въпреки че географски сме в двата края на ЕС, ние сме много близки в нашия общ стремеж да се превърнем във водещи държави в тази област“, подчерта държавният глава. Румен Радев е провел телефонен разговор със своя португалски колега президента Марсело Ребело де Соуза непосредствено преди церемонията. Между България и Португалия трябва да се развиват не само политическите връзки във всички аспекти, но и икономическите отношения и инвестициите, особено в съвременни технологии", посочи Румен Радев.
 
 

Източник: actualno.com