Президентът определи като важен ресорът Иновации и младеж“, който се

...
Президентът определи като важен ресорът Иновации и младеж“, който се
Коментари Харесай

Румен Радев за бъдещите отговорности на Мария Габриел: Не меря ресорите с финансовия им обем

Президентът дефинира като значим ресорът „ Иновации и юноша “, който се планува България да получи в новосформираната Европейска комисия.
„ Не измервам ресорите с това какъв финансов размер от средства съдържат и какъв брой ще разпределяме. Европа има упоритостта да бъде водещ фактор на международната сцена и това е залегнало във всички стратегически европейски документи. Това не може да се получи без нововъведения и без дейното присъединяване и работа с младежта на Европа “, съобщи Радев в Пловдив.
Президентът беше в града за откриването на португалски капиталов план – нова индустриална мощ в цех за стъкло. Португалските вложения в Пловдив основават стотици работни места и дават опция на младежите за развиване и спомагателна подготовка, съобщи той.
Инвеститорът оповести желанията си да разшири производството на стъклени опаковки в България, както и да сътвори собствен районен офис у нас, по време на работна среща на президента Радев с представители на португалския бизнес в границите на формалното му посещаване в Лисабон през януари т.г., оповестиха от прессекретариата на президента.
„ България и Португалия имат общи цели за битка с демографската рецесия, за задържане на младежите в страните, за по-видимо наличие в европейската стопанска система. Въпреки че географски сме в двата края на Европейски Съюз, ние сме доста близки в нашия общ блян да се превърнем във водещи страни в тази област “, акцентира президентът. Румен Радев е провел телефонен диалог със своя португалски сътрудник президента Марсело Ребело де Соуза директно преди церемонията. Между България и Португалия би трябвало да се развиват освен политическите връзки във всички аспекти, само че и икономическите връзки и вложенията, изключително в модерни технологии ", уточни Румен Радев.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР