Президентът няма да свика Консултативен съвет по национална сигурност заради

...
Президентът няма да свика Консултативен съвет по национална сигурност заради
Коментари Харесай

Румен Радев: Няма да има КСНС за изгонените руски дипломати

Президентът няма да свика Консултативен съвет по национална сигурност поради изгонените съветски дипломати, както настояха от левицата. Това заяви Румен Радев.

" Заседание на КСНС не може да анулира взето към този момент решение на държавното управление в оставка. Да припомня, че органът, който управлява Министерски съвет, е българският парламент ", посочи президентът.

Той посочи, че в президентската институция не е постъпвал отчет от ДАНС за съветските дипломати.

" В президентската институция не е постъпвал отчет на ДАНС по тематиката на Съвета по сигурност към Министерски съвет, където е взел участие и представител на президентската институция. Тази тематика не попада в оповестения дневен ред. Тя се повдига вътре, само че по нея няма взето решение. Тезата е доказана и в отговор на писмо от секретаря на Съвета по сигурност към Министерски съвет. Това ясно демонстрира, че очевидно решенията в държавното управление се вземат по някакъв успореден механизъм, надалеч от институционалния път за взимане на решения ", разяснява Румен Радев, представен от " Бъглария Он Еър ".

Той е оптимист за съставянето на кабинет в границите на това Народно заседание.

" Важно е партиите да се отнесат с цялата отговорност към мандатите, които ще им бъдат връчени, тъй като имам вяра, че капацитетът за сформиране на държавно управление в този мандат не е привършен. Но като не се реализира консенсус, избори преди 15 септември няма да са целесъобразни ", счита президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР