Президентът не желае да съдейства да има правителство. Това заяви

...
Президентът не желае да съдейства да има правителство. Това заяви
Коментари Харесай

Нинова определи като шокираща разделителната линия между президента и партиите

Президентът не желае да спомага да има държавно управление. Това съобщи пред публицисти в Хасково водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която е на срещи с гласоподаватели, представена от Българска национална телевизия и " Хасково Инфо ", в коментар след консултациите с " Демократична България ". Тя ги дефинира като повече от остри и нападателни.

" Мисля, че може да има постоянно държавно управление. Но за мен шокираща е разграничителната линия сред президента и партиите. Днешните съвещания с " Демократична България " бяха повече от остри, повече от нападателни. Отношението на президента към партиите, които го издигнахме и подкрепихме, към този момент е показателно във война - и с нас, и с Политическа партия, и с Демократична България. Това не е добре за страната. Президентът внася експанзия и разграничителни линии ", сподели Нинова.

По думите ѝ отговорността е пред всички партии да намерят пътя към постоянно държавно управление и работещ парламент. Според Корнелия Нинова противоположното е придвижване към президентска република с големи стъпки.

" Президентът обвързва даването на третия мандат с дата за изборите. Той предопределя занапред, че няма да има държавно управление, което не е негова работа. Негова работа е да връчва мандати. Той не желае да спомага да има държавно управление ", разяснява Нинова.

Тя добави, че в случай че от Българска социалистическа партия получат мандата ще създадат всичко допустимо да има държавно управление. 

Нинова обаче отказа да разяснява дата за избори, до момента в който не са се изчерпали първият, вторият и третият мандат. За нея изборът на президента на коя партия ще даде третият мандат ще покаже дали той желае да има държавно управление или не.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР