Президентът не е враг на БСП и няма конфликт с

...
Президентът не е враг на БСП и няма конфликт с
Коментари Харесай

Петър Витанов: Опитът правителството да бъде брандирано като анти-БСП няма да донесе успех на партията

Президентът не е зложелател на Българска социалистическа партия и няма спор с партията. Войната със служебното държавно управление не може да е водеща тематика в предизборната акция на левицата. Нито една страна от Европейски Съюз не е решила казуса с газовите си доставки за зимата. Това сподели Петър Витанов, началник на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент пред „ България заран “ на Bulgaria on Air.
„ Служебното държавно управление не води акция против Българска социалистическа партия. Ние имаме трима министри в границите на този кабинет, 15 заместник-министри, регионални шефове. Те по-малко социалисти ли са от останалите, други партийни книжки ли имат? “, попита Петър Витанов. Според него президентът даже е направил сериозен поклон към левите хора, избирайки социалисти със сериозна експертиза за служебния си кабинет.

„ Никога ръководител на Българска социалистическа партия не се е отъждествявал с партията. Този опит да бъде брандирано държавното управление като анти-БСП няма да донесе триумф на партията. Ако акцията бъде ориентирана против служебното държавно управление, планувам, че няма да докара до положителни резултати. Надявам се сътрудниците ми да го схванат “, добави Витанов.
Няма влошени връзки сред Българска социалистическа партия и президента, а тежки персонални връзки с тясното управление, счита още социалистът.
„ Това говорене против служебното държавно управление е контрапродуктивно, тъй като то няма да се явява на избори, няма да желае доверието на хората и да обърнеш цялата огнева мощност натам е безсмислено, тъй като няма да докара до нищо позитивно “, сподели още Витанов и добави, че социалистите се объркват от този вид връзки.

„ Ако желаеме Българска социалистическа партия да има мощен резултат посланията би трябвало да са радикално разнообразни. Да се концентрираме върху най-големия проблем за хората – инфлацията. Да се предложат решения за работещите хора, чиито приходи сега изостават от темпа на повишаване “, сподели още социалистът.
Европейският съюз няма отговор на въпроса по какъв начин ще компенсира доставките на съветския газ, в случай че те бъдат прекратени изцяло. Вероятно ще се наложи и по-голямо ограничаване от тези 15 %, които към този момент бяха признати и които бяха подкрепени от министъра на енергетиката, счита евродепутатът.
„ Европейският съюз съумя да направи общи доставки на ваксини, само че това няма по какъв начин да стане с газа, тъй като при него приказваме за стеснен запас, липса на построена инфраструктура и още десетки нерешени въпроси “, разяснява Витанов, който предвижда, че евентуално при най-лошия сюжет страните ще се избавят поединично.
Петър Витанов попита дали има изясненост по какъв начин България ще извърши рекомендацията за намаляването на потреблението с 15%. Дали има диалози с промишлеността, с „ Топлофикация София “, която използва една трета от количествата и с други субекти, които ще бъдат наранени от тази мярка.
„ Надявам се, че използването на газа като политическо оръжие ще бъде лимитирана “, разяснява Витанов.
„ Няма страна-член на Европейски Съюз, която да е решила въпроса с газовите си доставки през зимата. Норвегия даже обмисля прекъсването на износа, което в допълнение ще усложни обстановката “, счита още социалистът.
„ Това, че взехме една мощно идеологическа позиция във връзка с газа, не ни направи по-големи евроатлантици от Германия или Италия, които не престават да получават своите доставки. За сметка на това евентуално ще станем по-бедни “, сподели още Витанов.
„ Едно от най-важните провокации пред служебното държавно управление е да подсигурява почтени избори. През последните години левицата беше мощно ощетена, доста гласове бяха откраднати с невалидни бюлетини и манипулирани протоколи “, разяснява Витанов.
Според него измежду другите провокации са решаването на енергийната рецесия, както и напредването на цялото законодателство, което ще ни разреши да употребяваме парите по Плана за резистентност и развиване.
 
За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
 

 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР