Президентът не е наложил вето и над Държавния бюджет, тъй

...
Президентът не е наложил вето и над Държавния бюджет, тъй
Коментари Харесай

Договорите и законите за Ф-16 минаха

Президентът не е наложил несъгласие и над Държавния бюджет, защото Народното събрание разгласява брой 60 на " Държавен вестник ", 30 юли, от който излиза наяве, че са обнародвани и двата спомагателни закона, свързани със договорката ва Ф-16.

Това са прегласувания закон за ратификация на четирите интернационалните контракта за Ф-16, както и останалите два закона, свързани със договорката - за изменението на Държавния бюджет, който прави допустимо заплащането, както и контракта за индустриално съдействие с американската компания, производител на самолетите.

Президентът Румен Радев няма да постанова несъгласие на изборните правила, с които отпада машинното гласоподаване за локалните избори през октомври, заяви БНР, базирайки се на свои източници. Указът на президента за обявяване на измененията в Изборния кодекс е подписан през днешния ден.

Припомняме, на 24 юли депутатите от болшинството одобриха, че на идните локални избори ще се гласоподава единствено с хартиени бюлетини. Това дефинитивно реши болшинството в Народното събрание с прокараните на второ четене промени в Изборния кодекс. Гласуването в зала бе 129 гласа " за ", 69 " срещу " и един " въздържал се " - по този начин машинното гласоподаване изцяло отпадна за изборите наесен.

Предложението бе импортирано и признато с гласовете на ГЕРБ, а от Българска социалистическа партия оспориха причините им.

В признатото предложение на ГЕРБ планува за всички останали избори след локалния избор за депутати, президенти, членове на Европарламента в секции с над триста гласоподаватели да се гласоподава единствено машинно.

Очаква се и след локалните избори през октомври да има нови ремонти в Изборния кодекс. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР