Президентът не бърза с третия мандат, депутатите се давят в

...
Президентът не бърза с третия мандат, депутатите се давят в
Коментари Харесай

Румен Радев: Дъщеря ми няма договор за участие във филм

Президентът не бърза с третия мандат, депутатите се давят в кавги и бавят закони
Президентът Румен Радев е приказвал с щерка си Дарина по отношение на изказванията, че ще взе участие във филм на Българска национална телевизия. " По отношение на тази раздухвана нервност приказвах с нея. От нейна страна няма стихотворец ангажимент, няма контракт за присъединяване във филм. Но аз се веселя, че моите деца избраха да останат, да учат и да се осъществят в България. Въпреки българските политически нрави, които непрестанно ги подлагат на някакви тествания ", съобщи президентът след освещаването на бойните флагове на Богоявление. И добави, че се надява това да не пречупи фантазиите им и вярата в България.

Радев няма да бърза с връчвaнето на третия мандат за сформиране на държавно управление, стана ясно малко откакто Народното събрание отхвърли препоръчаната от " Продължаваме промяната " декларация с управнически цели.  " Не желая да приказваме за трети мандат преди да сме изчерпили всички благоприятни условия за втория. Това бе един опит на Политическа партия, посредством тази декларация да се потърси по-широка поддръжка. Ще разглася решението си за третия мандат, в случай че стигнем до подобен, в период. ", сбит бе президентът.

Радев обаче се скара, че " Народното събрание се дави от ден на ден в кавги и предизборно говорене, а има значима работа за извършване ". Той подсети, че приоритет в работата на Народно събрание би трябвало да са законите, свързани с Плана за възобновяване, само че те не " не се движат с нужната скорост ". " Някои въобще не са потеглили. Говори се, че Шенген също е приоритет, само че двата значими закона, за които моля от доста време - антикорупционния закон и този за отговорността на основния прокурор също не се движат. Ако този парламент не ги одобри, няма да можем да се възползваме пълноценно от триумфа на дипломатическия терен. За първи път от 11 година България получи ясна поддръжка и дата за Шенген ", настоя Радев. Според него тези два закона би трябвало да бъдат признати от този парламент, другояче ще е мъчно. " Ако няма парламент в този момент, това значи следват да ги прегледа най-рано май-юни. Това подлага на риск това, което постигнахме ", предизвести той.

" За мен е значимо да не бързаме, да изчерпим конституционната процедура по втория мандат, да изчакаме до вторник, когато Политическа партия ще дойдат или с проекто-състав на Министерски съвет, или с празна директория, значимо е какво чуваме в Народното събрание, какво е отношението към втория мандат и предлаганата декларация ", добави още Радев. За документа с цели от претендента за министър председател акад. Николай Денков президентът разяснява, че съдържа неща, за които " надали има партия, която да ги изключи от своите стратегии ". Всички желаят повече сигурност, стопанска система, по-качествено обучение, въпросът е по какъв начин ще стигнем до тях, съобщи президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР