Президентът на Замбия Хакаинде Хичилема призова Китай и другите кредитори

...
Президентът на Замбия Хакаинде Хичилема призова Китай и другите кредитори
Коментари Харесай

Замбия казва, че застойът на дълга от 13 милиарда долара е „обвинителен акт“ срещу глобалната система

Президентът на Замбия Хакаинде Хичилема прикани Китай и другите кредитори на банкрутиралата нация да прекратят застоя за преструктурирането на дълга си за 13 милиарда $, наричайки забавянето „ обвинителен акт “ против доверието в световната система.

Южноафриканската страна се трансформира в знак на неуспехите на утвърдената от Г-20 обща рамка, която има за цел да форсира решенията на дългови рецесии в бедните страни. Безизходицата акцентира по какъв начин напрежението сред Пекин и Вашингтон по редица въпроси усложнява договарянията за преструктуриране на държавния дълг.

Вторият по величина производител на мед в Африка е във финансова невъзможност от предходната година, когато Китай, най-големият му заемодател, се опълчи на договорката, която страната беше постигнала с частни облигационери. Пекин съобщи, че съглашението е незаслужено спрямо формалното облекчение на дълга.

Хичилема сподели пред " Файненшъл таймс ", че договорката за дълга към този момент е " от дълго време закъсняла " и че е била по-...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР