Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и севернокорейският лидер Ким

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и севернокорейският лидер Ким
Коментари Харесай

Мун Дже-ин и Ким Чен-ун приключиха тридневната си среща, изкачиха вулканичен връх, свещен в двете държави

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и севернокорейският водач Ким Чен-ун завършиха през днешния ден тридневната си среща с изкачването на вулканичен връх, считан за заветен в двете страни, предадоха информационните организации.

Мун дойде по въздуха до подножието на връх Пекту, до китайската граница, където бе посрещнат от Ким. После двамата водачи, съпроводени от съпругите си, се превозиха с въжена линия до така наречен Небесно езеро на върха на планината. Те се разходиха из региона дружно с други публични лица. Двамата водачи се хванаха за ръце и ги подвигнаха в триумфална поза, която бе запечатана от фоторепортерите.

Мун Дже-ин е прочут с заниманието си на алпинист. Миналата година той на два пъти е преодолявал направления в Хималаите. Президентът на Южна Корея неведнъж е казвал в предишното, че фантазията му е някой ден да изкачи Пекту. По време на първата си среща с Ким през април т.г. Мун загатна за тази своя фантазия и изрази вяра, че Ким ще помогне тя да се реализира, предадоха Ройтерс, ДПА и АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР