Президентът на японския автомобилен концерн Хирото Саикава ще напусне поста

...
Президентът на японския автомобилен концерн Хирото Саикава ще напусне поста
Коментари Харесай

Шефът на Nissan се оттегля на 16 септември

Президентът на японския авто тръст Хирото Саикава ще напусне поста си на 16 септември. Това стана ясно след съвещание на Съвета на шефовете на производителя, на което бе гласувано постта да бъде ангажиран от досегашния изпълнителен шеф на Nissan - Ясухиро Ямуати.
Още от края на предходната година концернът се тресе от кавги, които започнаха с ареста на неговия към този момент някогашен изпълнителен шеф Карлос Гон. Той беше упрекнат във финансови измами, като против него се води разследване. Самият Гон беше освободен от ареста под гаранция, само че няма право да напуща Япония.
Оказа се обаче, че освен Гон е получавал повишени приходи от Nissan. Концернът разкри, че преди 6 години точно Саикава е изработил скица, съгласно която шефовете на производителя са получавали по-високи доходи при нарастване на цената на акциите на Nissan на борсата. В резултат на това, самият той е взел към 500 000 $ повече, в сравнение с му се е полагало по контракт.
От същата скица са се възползвали и други ръководители на Nissan, чиито имена към този момент не се разкриват. Самият Саикава даде обещание, че ще възвърне получените непозволено средства, а в този момент излиза наяве и че ще се отдръпна от управлението на концерна.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР