Президентът на Ягелония Цезари Кулеша разкри, че е преговарял със

...
Президентът на Ягелония Цезари Кулеша разкри, че е преговарял със
Коментари Харесай

Президентът на Ягелония предпочел Петев пред Ериксон

Президентът на Ягелония Цезари Кулеша разкри, че е преговарял със световноизвестния експерт Свен Горан Ериксон и е бил доста близо да го убеди да поеме тима. В последна сметка обаче босът е взел решение вместо това да се довери на българския ментор Ивайло Петев.

“Ериксон знаеше какви са финансовите действителности в полската лига. Имахме съглашение с него преди седмица. Въпреки това взехме решение да се доверим на по-младия треньор”, показа Кулеша пред Interia.pl.

Ериксон направи име в Италия и Англия, където води много съществени тимове. Той е бил отпред на Рома, Фиорентина, Сампдория, Лацио, Манчестър Сити и Лестър. Между 2001 и 2006 година шведът бе на кормилото на националния тим на Англия, а по-късно бе селекционер и на Мексико и Кот д’Ивоар. За последно той работи като ментор на Филипините.

Визитката на Петев е много по-скромна. Той до момента е водил Любимец, Лудогорец, АЕЛ Лимасол, Динамо (Загреб), Омония (Никозия) и Ал-Кадисия. Освен това той бе и селекционер на България в интервала 2014-2016 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР