Президентът на Венецуела Николас Мадуро беше номиниран за трети пореден

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро беше номиниран за трети пореден
Коментари Харесай

Мадуро поиска трети мандат начело на Венецуела

Президентът на Венецуела Николас Мадуро беше номиниран за трети следващ мандат на изборите на 28 юли, заяви почитан представител на ръководещата партия.

Гласуването на партията PSUV сподели, че Мадуро ще бъде нейният претендент за президент, написа в X Диосдадо Кабело, считан за номер 2 в ръководещото придвижване " Чависмо ", съобщи БГНЕС.

61-годишният Мадуро самичък не е направил никакво изказване, само че се очакваше, че ще се стреми към преизбиране във избор, от който е невероятно да се възползва главният му кандидат.

Преизбирането му за шестгодишен мандат през 2018 година, съпроводено с операции, не беше прието от Съединени американски щати и десетки други страни. То стана причина за поредност от наказания.

През предходната седмица венецуелският изборен орган CNE разгласи, че на 28 юли ще се проведат избори в южноамериканската страна, която е в тежко икономическо състояние.

Това стана, откакто предходната година в Барбадос държавното управление на Мадуро и опозицията се договориха за осъществяване на " свободен и почтен избор " през 2024 година с присъединяване на интернационалните наблюдаващи.

Сделката докара до облекчение на глобите на Съединените щати против богатата на нефт южноамериканска страна, а американската компания Chevron възобнови в стеснен размер добива на недопечен нефт. Беше осъществена и замяна на пандизчии.

Споразумението изискваше на претендентите от опозицията да бъде разрешено да апелират правосъдни решения, които ги лишават от правото да заемат даден държавен пост.

Оттогава обаче лоялният към Мадуро Върховен съд удостовери 15-годишната възбрана за присъединяване в първичните избори на опозиционната партия. Поради това Вашингтон обмисля наново налагане на наказания.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР