Президентът на Украйна връчи държавни награди на офицери от разузнавателните

...
Президентът на Украйна връчи държавни награди на офицери от разузнавателните
Коментари Харесай

Украйна възнамерява да произведе един милион дрона до края на годината

Президентът на Украйна връчи държавни награди на офицери от разследващите служби, взели участие в потапянето на съветската ракетна корвета " Ивановец ".

А представителят на украинските Военноморски сили Дмитро Плетенчук съобщи, че Киев е понижил съвсем на половина състава на съветския Черноморски флот. В началото на 2022 година той се е състоял от 80 кораба. Оттогава 25 са били потопени, а 15 са понесли съществени вреди.

Според в. „ Уолстрийт Джърнъл “ Украйна има намерение да усили производството на дронове FPV – с 1 милион до края на тази година. Тези безпилотници разрешават на оператора да вижда от първо лице цялата конюнктура в обсега на камерата.

Журналисти от американското издание настояват, че Украйна желае дроновете да заместят в избрана степен изчезналите артилерийски боеприпаси на фона на неяснотите към новата помощ от Съединени американски щати.

Междувременно назначените от Москва ръководители на Луганска област в източна Украйна оповестиха, че при обстрел от украинска страна в окупирания град Лисичанск са починали минимум 28 души. Други 10 са били избавени под руините на разрушена пекарна.

Украинските управляващи не са коментирали изказванията.

" За мен е чест да съм тук през днешния ден. Да поддържа воините и да ги наградя. Те са изправени пред сложна и жизненоважна задача да отхвърлен врага и да защитят Украйна “, сподели Зеленски в изказване откакто посети по-късно Запорожка област.

Президентската канцелария заяви, че Зеленски е посетил предните позиции на украинската войска покрай село Роботине, което се намира съвсем на бойната линия. Югоизточното населено място беше освободено в края на август при контранастъплението против съветските сили.

Посещението на президента на бойните линии съответствува с миг на неустановеност към ориста на началника на армията военачалник Валерий Залужни. Два източника споделиха в петък, че украинското държавно управление е уведомило Белия дом, че възнамерява да уволни най-високопоставения боен, който управлява войната против съветските окупационни сили.

Предполагаемият ход за премахване на Залужни, който не е на едно мнение със Зеленски по редица въпроси, беше предшестван от украинското контранастъпление предходната година, което не съумя да възвърне забележителна част от следените от Русия територии.

Известен като " Железния военачалник ", Залужни е извънредно известен. Отстраняването му може да навреди на бойния дух на украинските войски, които се борят, с цел да удържат позициите си по продължение на повече от 1000 км фронтови линии против големи съветски сили, разполагащи с огромни ресурси от муниции.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР