Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви пред Африканския съюз, че

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви пред Африканския съюз, че
Коментари Харесай

Зеленски предупреди Африка за най-страшното

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи пред Африканския съюз, че континентът е пленник на съветската инвазия в Украйна, която е провокирала дефицит на храни и опасения за продоволствена рецесия в Африка.

" Африка в действителност е пленник. Тя е пленник на тези, които разпростряха война против нашата страна ", съобщи Зеленски по време на послание към Африканския съюз, по време на което упрекна Русия, че блокира износа на украинско зърно.

Украйна взе участие в " комплицирани договаряния " за освобождение на пристанищата си от съветската обсада, съобщи още президентът Володимир Зеленски, като предизвести, че международната зърнена рецесия ще продължи толкоз дълго, колкото и " колониалната война " на Русия.

" Провеждаме комплицирани договаряния на доста равнища за отблокиране на нашите украински пристанища. Но към момента няма прогрес. Ето за какво международната продоволствена рецесия ще продължи, до момента в който трае тази колониална война ", сподели той във видеообръщение към Африканския съюз, съобщи БГНЕС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР