Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че нищо няма да

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че нищо няма да
Коментари Харесай

Зеленски: Нищо няма да отслаби решимостта на Киев срещу Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че нищо няма да отслаби решимостта на Киев против Русия. Изявлението му пристигна ден, откакто Конгресът на Съединени американски щати одобри законодателна мярка за краткотрайно финансиране на федералното държавно управление, от която отсъства помощта за Украйна.

В тирада във връзка " Деня на бранителите " Зеленски съобщи, че никой не може да спре стабилността, силата, куража и устойчивостта на Украйна.

Американският президент Джо Байдън заяви, че републиканците са дали обещание да дават на Украйна помощ с настрана гласоподаване и че американската поддръжка няма да бъде прекратена при никакви условия.

Временната мярка против прекъсване активността на американското държавно управление не съдържа 6 милиарда $ военна помощ за Киев.

Твърдолинейни републиканци са срещу спомагателна военна помощ за Украйна, а някои намерено се опълчват на метода на Белия дом към войната. Байдън прикани републиканците да спрат да си играят със опасността за парализа на федералната администрация.

" Не може при никакви условия да позволим американската поддръжка за Украйна да бъде прекъсвана. Очаквам ръководителя на долната камара да съблюдава уговорките си и да обезпечи утвърждение за поддръжката нужна на украинците за самоотбрана. И в долната, и в горната камара на Конгреса има преобладаваща поддръжка за Украйна. Нека да я гласуваме ", съобщи американският президент Джо Байдън.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР