Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще посети България по покана

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще посети България по покана
Коментари Харесай

Зеленски пристига в България. Визитата се пази в тайна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще посети България по покана на държавното управление, написа „ 24 часа “, базирайки се на дипломатически източници.

Все още не са конкретизирани детайлности по визитата на украинския държавен глава, само че евентуално тя ще се състои в четвъртък. От съображения за сигурност часовете на визитата на Зеленски се пазят в загадка.

Визитата на президента на Украйна идва, откакто в предишния парламент депутатите отхвърлиха да чуят негово послание, в което той искаше да призове за помощ.

Преди това депутатите от 47-ия парламент отхвърлиха да изслушат и външния министър на Украйна Дмитро Кулеба. Той изкара няколко дни в София, пробвайки да контракти оръжейна помощ, само че поради тогавашното присъединяване на Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова в ръководството бе отказано директно подкрепяне.

Припомняме, че преди дни постоянното държавно управление утвърди втори пакет помощ за Украйна. С даването на пакета не се нарушават нормативите от ресурси за българските въоръжени сили, показват от държавното управление.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР