Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова президента на Русия Владимир

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова президента на Русия Владимир
Коментари Харесай

Зеленски на руски към Путин: Да седнем на масата на преговори! Да спрем гибелта на хората!

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани президента на Русия Владимир Путин да седнат на масата на договарянията, заяви украинската организация УНИАН.

Зеленски направи особено видеообръщение.

Говорейки на съветски, Зеленски сподели: " Искам още един път да се обърна към президента на Руската федерация. По цялата територия на Украйна се водят боеве. Дайте да седнем на масата на договарянията. За да спрем гибелта на хората. "

Освен това Зеленски се обърна към въоръжените сили на Украйна. " Бъдете мощни. Вие сте тези, които пазят нашето Отечество. Слава на Украйна ", акцентира президентът Зеленски.

" Това не е просто навлизане в Украйна, това е начало на война срещу Европа. Против единството на Европа. Против обикновените човешки права в Европа. Против всички права на взаимно битие на континента. Против това, че европейските страни се отхвърлят да разделят, точно да разделят границите със мощ.

Вече втори ден градовете на Украйна са подложени на ракетно-бомбени удари ", уточни Зеленски при започване на своето видеообръщение.

Уверен съм, че вие виждате това - всички вие, цялата Европа. Но ние не виждаме изцяло какво се каните да вършиме с това, което виждате. Как се каните да отбраните себе си, като по този начин постепенно помагате на нас в Украйна ", обръща се с рецензия към европейските водачи Зеленски. И изброява глобите против Русия и страните, които са ги наложили.

Според украинския президент Европа е задоволително мощна, с цел да спре съветската експанзия.

" Какво да чакаме още от европейските страни ", пита Зеленски.

И изброява: " Анулиране на визите за съветските жители? Изключване от SWIFT? Пълна изолираност на Русия? Отзоваване на посланиците? Нефтено ембарго? Затваряне на въздушното пространство? Днес всичко това би трябвало да е на масата, тъй като става дума за опасност към нас, към всички нас, към цялата Европа. Агресията още може да бъде спряна. Необходимо е да се работи без изчакване. "

Зеленски се обръща и към европейците с военен опит - вместо да гледат нерешителността на политиците, да дойдат в Украйна и дружно с народа й да пазят Европа.

Превод и редакция " Епицентър "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР