Президентът на Украйна Володимир Зеленски признава, че контранастъплението на ВСУ

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски признава, че контранастъплението на ВСУ
Коментари Харесай

Зеленски: Контранастъплението върви бавно, това не е холивудски филм

Президентът на Украйна Володимир Зеленски признава, че контранастъплението на ВСУ върви " по-бавно, в сравнение с ни се искаше " и изясни, че това напълно не е " холивудски филм ".

" Някои хора си мислят, че това е холивудски филм и чакат резултати на мига. Това обаче напълно не е по този начин. Животът на хората е заложен на карта ", съобщи украинският президентът пред Би Би Си. И акцентира,че военният прогрес не е по никакъв начин елементарен, тъй като руснаците са минирали 200 000 кв. км от украинската територия.

" Каквото и да желаят някои хора, в частност - да се пробват да упражняват някакъв напън върху нас, при цялото ми почитание ще кажа, ние ще продължим да напредваме на бойното поле по метода, по който считаме, че е най-хубав ", акцентира Зеленски.

Той съобщи, че на Украйна е нужно да й бъдат дадени гаранции за сигурност от страна на НАТО, само че тяхната крайната цел е страната да стане член на Алианса.

На въпрос по какъв начин вижда края на войната, Зеленски уточни, че " са нужни победи на бойното поле ". Но посочи че Украйна в никакъв случай няма да седне на масата за договаряния, без значение кой е президент в Москва, в случай че съветските окупатори останат на украинска територия.

" Без значение какъв брой надалеч ще стигнем в нашата контраатака, няма да приемем да се стигне до замразен спор, тъй като това би било безсмислено развиване за Украйна ", аргументира позицията си Володимир Зеленски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР