Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди европейските лидери, че всякакви

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди европейските лидери, че всякакви
Коментари Харесай

Зеленски иска Украйна в НАТО, а алтернативите са две: Открита война или постепенна руска окупация

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести европейските водачи, че всевъзможни подозрения, които те демонстрират по отношение на приемането на Киев в алианса на НАТО, ще окуражат Русия да нападне още страни.

„ Трябва да помним, че всяко подозрение, което демонстрираме тук, в Европа, е окоп, който Русия несъмнено ще се опита да окупира “, съобщи той на европейската среща на върха в Молдова.

Украйна и Молдова са претенденти за участие както в НАТО, по този начин и в Европейския съюз, само че някои европейски столици са внимателни във връзка с определянето на публични периоди за участие, защото нашествието на Русия продължава.

Но обръщайки се към четири дузини европейски водачи от и отвън съюза и алианса, украинският водач предизвести, че забавянето на решението ще подкопае силата на Запада. Той се оплака, че в случай че Украйна и Молдова нямат явен път към участието, уязвимите прозападни политически сили в Беларус и Грузия ще бъдат изложени на риск.

„ Независимо дали тези подозрения са по отношение на жизненоважни стъпки в региона на сигурността или подозрения по отношение на нашето единение, може би по отношение на способността ни да посрещнем провокациите на нашето време, всяко подозрение носи повече неустановеност “, сподели той.

Външните министри на НАТО настрана обсъждаха в Осло какво равнище на обещания или гаранции за сигурност може да бъде предоставено на Украйна на срещата на върха на алианса през юли.

„ Бих желал да подчертая през лятото във Вилнюс на срещата на върха на НАТО, че са нужни ясни предложения за участие в НАТО и гаранции за сигурност по целия път към участието “, сподели Зеленски и добави, че желае ясна покана за присъединение към Европейски Съюз. „ Неотдавна един китайски публицист ме попита „ Защо НАТО? “ и отговорът е доста елементарен. Когато няма гаранции за сигурност, има единствено гаранции за война. Ние се нуждаем от обективен мир. Ето за какво всяка европейска страна, която граничи с Русия и която не желае Русия да я раздира, би трябвало да бъде пълновръстен член на Европейски Съюз и НАТО. И има единствено две други възможности на това: Или открита война, или постепенна съветска окупация. “

Етикети: Володимир ЗеленскиНАТОУкрайна
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР