Президентът на Украйна Володимир Зеленски поиска петролно ембарго на Русия.

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски поиска петролно ембарго на Русия.
Коментари Харесай

Зеленски поиска Европа да наложи петролно ембарго на Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изиска петролно ембарго на Русия. В среднощното си послание той съобщи, че цяла Европа е цел на съветската експанзия. Украйна е подготвена за борба на източния фронт. Независимо от всичко Зеленски съобщи, че се стреми към мир. Той изиска и повече оръжия като добави: „ Украйна няма време да чака. Свободата няма време да чака. Когато тиранията стартира експанзия против всичко, което поддържа мира в Европа, би трябвало неотложно да се подхващат дейности. Трябва да се работи кардинално. И петролното ембарго би трябвало да бъде първата стъпка. И би трябвало да бъде от всички демокрации, целия цивилизован свят. Тогава Русия ще го усети. Тогава това ще бъде мотив за тях да търсят мир, да спрат безсмисленото насилие”, посочи Зеленски

Президентът благодари на английския министър председател Борис Джонсън, който беше на посещаване в Киев за оказаната поддръжка против съветската експанзия. Двамата мъже се разходиха из улиците на Киев.



Украинският договарящ Михаил Подоляк сподели, че Зеленски и съветският президент Владимир Путин няма да се срещнат, до момента в който Русия не бъде победена.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР