Президентът на Украйна Володимир Зеленски поиска от канадския премиер Джъстин

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски поиска от канадския премиер Джъстин
Коментари Харесай

Зеленски с призив към Канада. Какво поиска от Трюдо

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изиска от канадския министър председател Джъстин Трюдо и депутатите да оказват помощ за оповестяване на неразрешена за полети зона над Украйна. Украинският президент прикани канадците да си показват бомби, падащи върху техните градове и прикани канадския парламент и държавно управление да окажат по-голям стопански и боен напън на Русия, съобщи Асошиейтед прес.

“Джъстин, можеш ли да си представиш ти и твоите деца да чувате всички тези мощни детонации, бомбардирането на летището, бомбардирането на летището на  Отава? Падат крилати ракети и децата ти те питат: “Какво се случи? ”, попита Зеленски.

Украинският държавен глава произнесе речта си посредством видеовръзка пред долна камара на канадския парламент. Той съобщи, че войната на Русия против неговата страна има за цел да унищожи Украйна и да подчини народа й.

“Скъпи Джъстин, скъпи посетители. Можете ли да си визиите всеки ден да получавате сводка за броя на жертвите, в това число дами и деца? Чухте за обстрелите. До момента има 97 деца, умрели в тази война ”, добави Зеленски.

Канадските депутати приветстваха Зеленски два пъти, изправени на крайници, преди той да стартира речта си.

Украинският президент благодари на Канада за филантропичната ѝ и военна поддръжка и я дефинира като благонадежден съдружник.

“Моля ви, блокирайте небето, блокирайте въздушното пространство ”, прикани Зеленски. “Моля ви, спрете бомбардировките. Колко още крилати ракети би трябвало да паднат върху наши градове, преди да го извършите? ”, сподели той.

Зеленски акцентира, че съдружниците на Украйна показват дълбока угриженост от протичащото се, само че съобщи, че това не е задоволително.

Трюдо съобщи, че Зеленски въодушевява демокрациите и демократичните водачи в целия свят да бъдат по-смели и единни.

“Вашата храброст и смелостта на вашия народ въодушевяват всички ни ”, уточни канадският министър председател.

Русия разгласи лични наказания против Трюдо, канадската външна министърка Мелани Жоли и министърката на защитата Анита Ананд, на които е неразрешено да стъпват на съветска територия. Канада от своя страна разгласи нови наказания против 15 руснаци. Страната даде оръжия на Украйна.

“Вие наложихте тежки наказания, съществени наказания. В същото време виждаме, че за жалост това не постави завършек на войната ”, акцентира Зеленски.

1,4 милиона от жителите на Канада са от украински генезис, отбелязва АП.

Утре украинският президент ще приказва пред Камарата на представителите и Сената на Съединени американски щати. Събитието ще бъде излъчено онлайн по интернет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР