Президентът на Украйна Володимир Зеленски очаква подкрепата на САЩ за

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски очаква подкрепата на САЩ за
Коментари Харесай

Зеленски не знае дали Тръмп отново в Белия дом е добро или лошо за Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски чака поддръжката на Съединени американски щати за Украйна да продължи, без значение кой ще стане новият американски президент след изборите през 2024 г.  В изявление за " Ройтерс ", Зеленски избегна да отговори непосредствено какъв брой е угрижен за възможната победа на Доналд Тръмп на изборите в Съединени американски щати.

" Дали това е положително или неприятно, не знам. Надявам се, че американският президент постоянно ще взема поради отношението на хората и обществото ", означи Зеленски.

Украинският президент се надява, че всеки президент на Съединени американски щати ще помогне на Украйна, в случай че американското общество поддържа нашата страна, споделя нашите полезности, проблеми, схваща всички тези провокации и вредата от войната.
 Зеленски упорства за повече помощ от Съединени американски щати и кани Тръмп в Украйна
Зеленски упорства за повече помощ от Съединени американски щати и кани Тръмп в Украйна

Президентът на Украйна не има вяра на Тръмп, че би могъл да спре войната

Припомняме, че по-рано през ноември Зеленски прикани Съединени американски щати да обезпечат повече финансиране, с цел да оказват помощ на силите му да се опълчват на Русия, и предложения някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да посети Украйна, с цел да види самичък мащаба на спора.

Зеленски заплаши, че американски бойци биха могли да бъдат въвлечени в по-голям европейски спор с Русия, в случай че Вашингтон не ускори поддръжката си. " Ако Русия убие всички нас, те ще атакуван страните от НАТО и вие ще изпратите вашите синове и дъщери да се бият ", съобщи Зеленски.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, притисна Конгреса на Съединени американски щати да одобри законопроект, като по-голямата част от парите ще бъдат за подсилване на защитата на Украйна, а останалата част ще бъде разграничена сред Израел, Индо-Тихоокеанския район и граничните органи.

Тръмп, който се бори за преизбиране през 2024 година и е водещият претендент за президентската номинация на своята партия , остро подлага на критика поддръжката на Съединени американски щати за Киев като съобщи, че може да постави завършек на войната за 24 часа , в случай че бъде избран отново.

" Ако може да пристигна тук, ще ми трябват 24 минути, с цел да обясня на президента Тръмп, че не може да ръководи тази война ", посочи Зеленски. Според него " той не може да донесе мир поради Путин. "
 Зеленски изиска да види
Зеленски изиска да види " мирния проект " на Тръмп

Бившият президент на Съединени американски щати не разкрива подробности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР