Президентът на Украйна Володимир Зеленски обмисля въпроса за освобождаването на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обмисля въпроса за освобождаването на
Коментари Харесай

Украинско издание: Зеленски се кани да уволни Кулеба от поста външен министър

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обмисля въпроса за освобождението на министъра на външните работи Дмитро Кулеба, разкриват източници на изданието " Страна.ua ", представено от " Фокус ".

Съгласно публикуваната информация, в началото е било планувано Кулеба да бъде изпратен като дипломат в Лондон, само че постът бе предаден на уволнения главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни.

" Има доста въпроси към Кулеба. По-специално има доста недоволства във връзка с кандидатурите за посланици, предоставени от Министерството на външните работи. Президентският офис като цяло е неудовлетворен от дипломатическата работа. Всички, несъмнено, схващат, че с ресурсите, с които разполага, е невероятно да реализира всичко, само че информацията за незадоволителното положение на нещата в посолствата идва от разнообразни страни ", изяснява събеседник на изданието.

" Най-вероятният претендент " за поста на Кулеба е заместник-началникът на президентската канцелария Игор Жовква.

По-рано денем представителят на външното министерство в Киев Олег Николенко разгласи в своя профил в обществената мрежа Фейсбук, че напуща поста си.

" Това беше последната ми седмица като представител на Министерството на външните работи на Украйна. Три и половина години, множеството от които се паднаха на най-трудната страница в историята на нашата страна ", написа Николенко.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР