Президентът на Украйна Володимир Зеленски не вярва, че Москва ще

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски не вярва, че Москва ще
Коментари Харесай

Володимир Зеленски не вярва, че Русия ще използва ядрени оръжия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски не има вяра, че Москва ще употребява нуклеарни оръжия във войната в Украйна

Това съобщи той в изявление за немската телевизия " Билд ", представено от Франс прес, Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

" Не имам вяра, че тези оръжия ще бъдат употребявани. Не имам вяра, че светът ще го остави да направи това ", сподели Зеленски, визирайки Путин и говорейки посредством преводач.

В телевизионно послание по-рано през днешния ден съветският президент Путин разгласи активизирането на 300 000 резервисти в Русия в поддръжка на съветската акция в Украйна и заплаши Запада с потребление на нуклеарно оръжие.

" Утре Путин ще може да каже: " Ние желаеме и част от Полша с изключение на Украйна, другояче ние ще използваме нуклеарни оръжия ", съобщи Зеленски пред немската медия и прикани светът да не прави взаимни отстъпки с сходни закани.

Украйна ще продължи офанзивата, добави Зеленски и увери, че украинските територии, окупирани в този момент от съветските сили, ще бъдат освободени.

Относно частичната готовност на резервистите в Русия украинският водач сподели: " Путин желае да удави Украйна в кръв, включително и кръвта на личните си военни. Той има потребност от една войска от няколко милиона души, които да дойдат при нас, тъй като той вижда, че една огромна част от тези, които идват тук, дезертират ".

Според Зеленски решението на Путин да активизира отчасти резервистите, с цел да ускори силите си в Украйна, е знак, че Русия има персонални проблеми.

" Ние знаем към този момент, че той активизира кадетите, едни момчета, които  не можеха да се бият. Те не можеха даже да завършат образованието си ", сподели Зеленски.

В изявлението президентът сподели още, че никой не знае по кое време ще завърши войната. Той съобщи, че възможни диалози с Владимир Путин за завършек на войната в Украйна може да има единствено в случай че съветският президент изтегли силите си от украинска територия, добавя Ройтерс.

В изявлението Зеленски сподели и, че Украйна не може да въздейства по въпроса по кое време ще завърши ръководството на Путин в Русия, само че добави, че желае да приказва с Москва от позицията на мощния.

Пред немската медия той повтори апелите Германия да достави оръжия и системи за противовъздушна защита на Украйна. Зеленски посочи, че те са нужни, за де избави живота на хората.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР