Президентът на Украйна Владимир Зеленски е решил да разпусне Върховната

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски е решил да разпусне Върховната
Коментари Харесай

Зеленски разпуснал украинския парламент заради ниското доверие

Президентът на Украйна Владимир Зеленски е решил да разпусне Върховната Рада най-много заради доста ниското доверие на украинските жители към институцията, предава ТАСС.
" Главният мотив за разформироване на Върховната Рада е доста ниското доверие на жителите на Украйна към тази институция – 4%. Това е оценка на работата на Народното събрание и най-силният мотив за прекратяването на пълномощията му. Аз, като поръчител на Конституцията, съм задължен да подсигурявам правата на жителите на Украйна. Юридическото съображение за разпускането – от 2016 година не съществува коалиция ", цитира заявката на Зеленски уебсайтът на президента.
Държавният глава се контракти с водачите на парламентатните партии за разформироване на събранието и осъществяване на предварителни избори. Указът за разформироване на Народното събрание би трябвало да бъде обнародван в сряда или до края на седмицата, а предварителния парламентарен избор ще се състои след средата на юли, предава организация УНИАН.
По думите на първия заместник-председател на Върховната Рада Ирина Геращенко, изборите ще се проведат или на 21, или на 28 юли. По думите ѝ президентът е помолил да се организира изключително съвещание на Народното събрание, с цел да бъдат признати промени в изборното законодателство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР