Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви днес, че на срещата

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви днес, че на срещата
Коментари Харесай

Петро Порошенко: Никой няма да успее да блокира влизането на Украйна в НАТО

Президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи през днешния ден, че на срещата на върха на НАТО всички страни членки са изразили цялостна поддръжка за политиката на Киев за присъединение към западния алианс, съобщи ТАСС.

"Няма да посочвам дати, само че желая да кажа, че никой няма да успее да блокира встъпването на Украйна в НАТО. Това е суверенно право на украинския народ ", сподели Порошенко пред публицисти след форума в Брюксел. По думите му преобладаващата част от украинските жители поддържат курса към НАТО и Украйна е "напреднала доста " по този път. "Най-сетне прекратихме диалозите, че участието в НАТО щяло да раздразни Русия ", акцентира той.

Украинският държавен глава заяви, че в Брюксел е обсъждал с президентите на Съединени американски щати и Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон техните идни срещи с Владимир Путин, като полемиката с Тръмп е била "подробна ".

Порошенко сподели, че е разговарял с Тръмп и за "Северен поток 2 ", както и за напредъка на промените в Украйна. По време на срещата с Макрон френският президент, който в неделя ще бъде в Москва, заречен да повдигне пред Путин въпроса за украинските жители, които лежат в съветски затвори, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР