Президентът на Украйна е свикал извънредно заседание на Националния съвет

...
Президентът на Украйна е свикал извънредно заседание на Националния съвет
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Няма да приемем каквито и да било опити на Русия да открадне наши земи!

Президентът на Украйна е свикал изключително съвещание на Националния съвет за сигурност и защита на Украйна

Украинският президентВолодимир Зеленски съобщи изрично, че анексиране от Русия на областите Херсон, Запорожие, Донецка и Луганска, няма да докара до преустановяване на напъните за отвоюване на окупираните територии. А Съединените щати и Европейският съюз към този момент оповестиха, че ще санкционират Кремъл с нова серия от наказания.

Зеленски дефинира като фарс референдумите за присъединение към Руската федерация на района Донбас, както и на Херсонска и Запорожка област. " Украйна не може и няма да приемем каквито и да било опити на Русия да открадне наши земи ", съобщи той, предава:

" Сега не е 2014-а, всички схващат всичко и безусловно ще работят. Ако някой там в Русия мисли, че ще може да се измъкне - с всичко, което прави в окупираните територии, и в случай че се надява, че светът ще съобщи личните си полезности, изплашен от следващите заявки за оповестяване на анексия, то бърка ".

Украинският президент е свикал изключително съвещание на Националния съвет за сигурност и защита на Украйна, което ще се организира на следващия ден – денят, в който Владимир Путин би трябвало да разгласи публично анексията на окупираните украински територии. Съветът включва командирът на въоръжените сили, ръководителят на разузнаването, министър председателят, както и министрите на защитата и външните работи.

Съединените щати насочиха още нощес явен сигнал към Русия, че нямат желание да се поддават на нуклеарно изнудване от Кремъл. Пентагонът заяви публично, че се приготвя нова огромна доставка на оръжейни системи и съоръжение за Украйна на стойност 1,1 милиарда $, пакетът включва и спомагателни 18 реактивни системи за залпов огън " Хаймарс ". С това американската военна помощ за Киев от началото на войната преди 7 месеца към този момент надвишава 16 милиарда $.

Държавният департамент на Съединени американски щати в това време заяви че, " в отговор на подправените съветски референдуми в Украйна се приготвят в спомагателни наказания против финансовия и енергийния бранш на съветската стопанска система ".

В Брюксел нов пакет от наказания против Русия се приготвя да бъде признат на срещата на върха на Европейския съюз идната седмица. Предложенията включват таван на цената на съветския нефт, а също и на природния газ, за което прикани през днешния ден Европейската комисия. Унгария обаче даде да се разбере, че ще гласоподава срещу: " Унгария към този момент направи доста за европейското единение по въпроса, само че не може и няма да поддържа нови наказания, в случай че те засягат енергийните доставки ", съобщи началникът на кабинета на унгарския министър председател Виктор Орбан, представен от Ройтерс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР