Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че ситуацията с Барселона

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че ситуацията с Барселона
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА: Ситуацията с "Барселона" е изключително сериозна

Президентът на УЕФА Александър Чеферин съобщи, че обстановката с " Барселона " е извънредно сериозна. Каталунците са разследвани поради заплащания към някогашния вицепрезидент на съдийската комисия в Испания. " Барселона " не рискува наказване в Ла Лига поради изтекла отминалост, само че прокуратурата стартира следствие.

Европейската футболна асоциация също, като съществува вид клубът да бъде от Шампионската лига.

" Не мога да разясня непосредствено по два аргументи. Първо - има самостоятелна дисциплинарна комисия, която гледа случая. И второ - не съм разгледал въпроса в елементи. Все отново мога да кажа нещо. Запознах се ненапълно и мога да кажа, че обстановката е извънредно сериозна. Една от най-сериозните, които аз съм виждал в миналото във футбола. На равнище Ла Лига въпросът е завършен, само че процедурите не престават на равнище прокуратура. А що се отнася до УЕФА нищо не е ясно ", сподели Чеферин пред словенския вестник " Екип ".

На въпрос дали клубът ще бъде осъден и ще има спортни последици, той сподели: " Не мога и не желая да давам отговор на това. "

 Изтекла отминалост: по какъв начин Изтекла отминалост: по какъв начин " Барселона " заобикаля глоба за заплащане към някогашен съдийски началник

" Барселона " е един от трите клуба, които към момента поддържат плана за, дружно с " Реал " (Мадрид) и " Ювентус ". Чеферин счита, че няма късмет шампионатът да стартира.

" Явно още пробват да създадат нещо, само че според мен просто се пробват да подобрят позицията си, с цел да договарят с нас. Още не са осъзнали изцяло, че няма защо да преговаряме. Все отново егото играе избрана роля и поради това още пробват нещо. През годините те са привикнали всички да кимат в единодушие, само че тази история завърши, няма подозрение ", добави Чеферин.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР