Президентът на УЕФА Александър Чеферин изрази своята подкрепа за шефа

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин изрази своята подкрепа за шефа
Коментари Харесай

Шефът на УЕФА подкрепи разследвания бос на италианския футбол

Президентът на УЕФА Александър Чеферин изрази своята поддръжка за шефа на италианския футбол Габриеле Гравина, който е разследван от прокурорите в Рим за хипотетични злоупотреби и пране на пари.

Гравина, който е вицепрезидент на УЕФА и президент на Италианската футболна федерация, е упрекнат в нелегално потребление на пари от търг за телевизионни права през 2018 година, когато беше началник на трета италианска дивизия, за покупката на дом в Милано.

Твърди се, че е употребявал договорката за телевизионни права, с цел да провежда частна продажба на скъпа сбирка от средновековни книги, които има, макар че съгласно известията тази продажба в никакъв случай не е била завършена.

70-годишният Гравина отхвърля да е направил нещо неправилно и неговите юристи предоставиха на прокурорите в сряда документи, с които пробват да потвърдят, че парите за къщата идват от друг източник.

" Абсолютно имам вяра, че той ще изясни всичко ", сподели Чеферин пред италианския вестник " Гадзета дело спорт ".

" Той има цялостната ми поддръжка. Проблемът е, че вредите към този момент са нанесени, само че за жалост живеем в в действителност ужасни времена. Предлагам персоналната си поддръжка на Габриеле. Познавам го доста добре, считам го за почтен и почитан човек и страховит футболен шеф ", сподели още Чеферин.

Гравина беше определен за президент на Италианската футболна федерация през 2018 година. От 2005-18 година той управлява Lega Pro, която ръководи Серия C. Той беше определен в изпълнителния комитет на УЕФА през април 2021 година и за вицепрезидент две години по-късно.
 Габриеле Гравина смята, че ограниченията би трябвало да бъдат разхлабени за идващия сезон в Серия
Габриеле Гравина смята, че ограниченията би трябвало да бъдат разхлабени за идващия сезон в Серия " А "

Президентът на итлианската футболна федерация е обезпокоен за идната кампания
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР