Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова европейските държави да

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова европейските държави да
Коментари Харесай

Ердоган зове Европа да го подкрепи в Сирия, обвини Гърция в даване и разстрели на мигранти

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прикани европейските страни да поддържат политиката на страната му в Северозападна Сирия, с цел да бъде предотвратена още една миграционна вълна и да се откри решение на филантропичната рецесия.

Ердоган прикани Европа да го поддържа, в случай че в действителност желае решение на миграционната рецесия. Той желае Евросъюзът да работи в сходство с Универсалната декларация за човешките права по отношение на рецесията в сирийската провинция Идлиб, заяви в. „ Сабах “, добавяйки, че в това време Гърция не позволява мигрантите да пресекат нейната граница.

“Ако европейските страни желаят да разрешат казуса, тогава те би трябвало да поддържат политическите и филантропични решения, препоръчани от Турция в Сирия ”, бяха точните думи на Ердоган на съвещание на парламентарната група на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР).

Авторитарният управник разкритикува гърците за нечовешко отношение към мигрантите, идващи на тяхната граница. Според турските управляващи над 136 000 незаконни мигранти са минали към Европа, откакто Турция разгласи, че към този момент няма да ги спре.

„ Нашите съседи от Гърция, които се пробват да попречват мигрантите, като ги удавят в морето или даже ги разстрелват, не би трябвало да не помнят, че един ден те могат да се нуждаят от сходна благосклонност “, сподели Ердоган и добави, че той кани всички европейски страни, в това число Гърция, да почита търсещите леговище идващи в своите страни според интернационалните закони за права на индивида.

Турските чиновници подлагат на критика Европейския съюз и за неспазването на пакта за мигранти от 2016 година, а гръцките управляващи за брутално отношение към мигрантите, в това число дами и деца, акцентират турски медии.

Ердоган посочи нуждата от определяне на политическа система, в това число нова конституция в Сирия, която да се основава на единството и териториалната целокупност на страната, както и на свободни избори и демократично ръководство. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР