Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган е предложил на руския

...
Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган е предложил на руския
Коментари Харесай

Ердоган от борда на самолета: Предложих на Путин да се срещнат със Зеленски в Турция -

Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган е предложил на съветския си сътрудник Владимир Путин да се срещне с водача на Украйна Володимир Зеленски в Турция, заяви турският държавен глава пред придружавалите го в Сочи кореспонденти в самолета на път за Турция. Спорет турския канал TRT Haber по време на полета Ердоган е дал отговор на журналистически въпроси и е направил оценка на срещата си с Владимир Путин.

„ Напомних още един път на Путин, че можем да бъдем домакини на срещата му със Зеленски. “ – разяснява Ердоган, който даде като позитивен образец разговора сред Турция и Русия във връзка с Кавказ, Сирия и Украйна.

„ Инициативата за експорт на украинско зърно през Черно море е последният образец за това. Сега значимото е проектът да се извърши и позитивната атмосфера да се трансформира в съответни стъпки към връщане към договарянията в Истанбул. От самото начало подчертах, че няма да има победител във войната в Украйна. Въпреки компликациите, аз също подкрепям мощното си разбиране, че рецесията ще бъде позволена на масата на договарянията. Още един път подсетих на господин Путин, че можем да бъдем домакини срещата му с господин Зеленски. Ще продължим. Моля се на Бог нашите срещи в Сочи да бъдат от изгода за нашия район, изключително за Турция и Русия. " – сподели Ердоган.

На въпрос от турски публицист дали дипломацията на Анкара ще изиграе роля за преустановяване на огъня в Украйна, президентът на Турция дава отговор по този начин:
„ Турската дипломация на процедура се оправя сполучливо с тази задача. Тук няма проблем. Тук обаче методът на страните е от огромно значение. Ако страните в действителност проявят сензитивност към дадените обещания, виждам, че имаме опция да решим съществено този въпрос или се приближаваме до неговото решение. Няма причина това да не се случи на един стадий.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР