Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че Турция подкрепя потиснатите

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че Турция подкрепя потиснатите
Коментари Харесай

Ердоган: Турция се бори за заслуженото си място в глобалния ред

Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи, че Турция поддържа " потиснатите " в Кавказ , където Анкара поддържа Азербайджан във войната с етнически арменски сили в Нагорни Карабах, осведоми " Ройтерс ".
 Тежки боеве в Нагорни Карабах
Тежки боеве в Нагорни Карабах

Това е нашата крайна борба, която ние сигурно ще спечелим

" Ние се борим денонощно нашата страна да заеме справедливо място в световния ред . Ние заставаме зад потиснатите на всички места - от Сирия до Либия, от Източното Средиземноморие до Кавказ ", акцентира той.

, изпратен да се бие за азерските сили в спора с арменските сепаратисти в Нагорни Карабах, в детайли описа за външната интервенция в спора, който за шест дни от началото на боевете се разшири до районен мащаб. Той разкри, че са изпратени от Турция.

Анкара подкрепя Баку в спора с арменците от 1994 година В момента са ситуирани 1000 сирийски бойци, които работят за турска частна компания за защита, което удостоверява намесата на районна мощ като Турция и заплашва да разбие нежното статукво в Кавказ, който от дълго време е в областта на въздействие на Русия.
 Сириец описа за ролята на задграничните наемници в Нагорни Карабах
Сириец описа за ролята на задграничните наемници в Нагорни Карабах

1000 сирийски бойци

Анкара е в конфликт с Москва на три разнообразни горещи точки: двете страни поддържат враждуващи сили в Сирия, Либия и в този момент в Нагорни Карабах.

Турция от дълго време поддържа културни и стопански връзки с Азербайджан, до момента в който Русия е във боен съюз с Армения, само че също поддържа връзки с ръководещия хайлайф в Баку и продава оръжия на двете страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР