Президентът на Турция Реджеп Ердоган обеща до края на април

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган обеща до края на април
Коментари Харесай

Ердоган обеща турска ваксина напролет

Президентът на Турция Реджеп Ердоган даде обещание до края на април страната да има своя ваксина. Това стана ясно по влеме на негово изявление посредством видеовръзка по време на гала за откриването на моста Кьомюрхан в източна Турция, оповестява БНР.

" 2020-та беше сложна година и за нашата страна, и за човечеството. Трябваше да носим бремето на пандемията във времена на съществени провокации в сферите на сигурността и стопанската система. Превързахме раните на нашата нация и 2021-ва ще бъде нова година във всеки смисъл. Вярвам, че ще преодолеем епидемията с имунизациите, които внасяме, а най-вече до края на април ще имаме и наша лична ваксина. След като преборим корона вируса, ще можем да се фокусираме върху главните ни цели ", споделя Ердоган.

По-рано той заяви, че Анкара води договаряния с Германия за взаимно произвеждане на ваксина против ковид. Турция и немската компания Байонтех, която е благосъстоятелност на немския жител от турски генезис Угур Шахин, подписаха договорка за до 30 милиона дози от имунизацията, а на 30 декември в Турция дойде първата пратка от имунизацията Коронавак на китайската компания СиноВак.

Турция е под карантина до 5 часа сутринта на 4 януари. Над 15 инфектирани са инфектирани в страната с новия вариант на ковид и това наложи прекъсване на полетите от Англия, както и възбрана за влизане в Турция на английски жители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР