Президентът на Световната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино не е

...
Президентът на Световната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино не е
Коментари Харесай

Президентът на ФИФА е притеснен от огромните суми, които се харчат във футбола

Президентът на Световната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино не е склонен с посоката, в която се движи играта. Шефът на международния футбол счита, че сумите, които се харчат сега по никакъв метод не покачват качеството и не са доказателство, че тимовете стават по-добри.

" За интернационалните прехвърляния сумите, които са платени за 6.4 милиарда $. Това е двойно повече от сумите, които виждахме преди четири или пет години. Може би някой би споделил, че това е потребно за футбола, тъй като има доста пари, само че аз мисля, че наклонността е много притеснителна ", сподели Инфантино.

Той посочи, че нарастването на сумите, получени от футболните сътрудници е над 500 милиона $.

" Това е притеснително също. Говорих с някои сътрудници, които са на същото мнение. На процедура сега няма таван на тези пари, което не е гаранция,че качеството на футбола е високо ", сподели още швейцарецът.

Той поддържа президента на УЕФА Александър Чеферин, който желае да направи някои съществени промени. Шефът на европейския футбол към този момент предложи да се вкара такса разкош за тимовете, които харчат по-големи суми. Двамата рядко са на едно мнение, само че този път Инфантино и Чеферин гледат в една посока.

" Съгласен съм, че би трябвало да има ограничаване какъв брой футболисти са в даден тим. В последна сметка всички желаеме да има здравословна конкуренция, а не четири или пет тима, които да притеглят най-хубавите играчи в света ", добави Инфантино.

За Инфантино следва значим месец, откакто през март дефинитивно ще бъде решено дали технологията за видеоповторения ще бъде употребена на международното състезание в Русия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР