Президентът на Световната федерация по футбол (ФИФА) Джани Инфантино очаква

...
Президентът на Световната федерация по футбол (ФИФА) Джани Инфантино очаква
Коментари Харесай

Инфантино вярва, че Световното в Катар ще бъде най-доброто в историята

Президентът на Световната федерация по футбол (ФИФА) Джани Инфантино чака Мондиал 2022 в Катар да бъде най-хубавото в историята на футбола, описа швейцарецът усещанията си в изявление.
" Ще бъде доста вълнуващо Световно състезание, просто необикновено и фантастично, споделя Инфантино пред телевизия beIN Sports.

" Ние сме ФИФА, хората ръководещи международния футбол, и желаеме най-хубавото за тази игра. Което значи, че всяко последващо Световно състезание би трябвало да бъде по-добро от предходното. И като знаете какво беше в Русия, то това ни кара да създадем шампионата в Катар след 4 години просто незабравимо ".

Малкото петролно кралство в Персийския залив, което има най-голямо разстояние от едната граница до другата от 180 км, няма нищо общо с предходните домакини на Световни шампионати и с популацията си от едвам 2,5 милиона души.

" Ще бъде едно доста плътно състезание. Разстоянието сред стадионите ще бъде най-много на един час път един от различен. А и инфраструктурата към този момент е подготвена да посрещне целия свят, добави Инфантино.

Турнирът ще стартира тъкмо след 4 календарни години- на 21-и ноември 2022-а година, като ще бъде преместено от обичайните месеци за осъществяване през юни и юли, с цел да бъдат избегнати високите температури в района през лятото.

Климатът ще бъде страхотна причина за игра. По това време в Доха е сред 15 и 25 градуса Целзий, идеални условия за осъществяване на мачовете, прибавя още шефът на международния футбол.

Бясното стоителство на игрища, подготвителни бази и инфраструктура докара до поредност от информации в медиите по отношение на нарушаването на човешките права на служащите, които идват от небогати страни- главно от Източна Азия.

Но президентът на ФИФА акцентира, че казусът в действителност е станал прочут и се дискутури с помощта на Световното състезание, което Катар получава.

" Това Световно състезание ще остави голямо завещание. От позиция на общественото развиване, ще има доста значима роля върху развиването на района като цяло. Смятате ли, че в случай че нямаше Световно състезание в Катар тука щяха да се разясняват проблемите с човешките права, с правата на служащите и изискванията за труд? Така че без Мондиал 2022 никой нямаше да написа толкоз доста за тези проблеми, добави някогашният началник на УЕФА.

Това е и първото Световно състезание, след което 170 хиляди седалки ще бъдат демонтирани от стадионите в Катар и ще се изпратят до страните, които имат потребност от тях, в бедните райони на Африка и Азия. Ще бъде едно Световно състезание, каквото до момента не е било виждано, убеден е Джани Инфантино.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР