Президентът на Сейшелските острови Уейвъл Рамкалаван обяви извънредно положение след

...
Президентът на Сейшелските острови Уейвъл Рамкалаван обяви извънредно положение след
Коментари Харесай

Двойно бедствие на Сейшелите: Извънредно положение след огромна експлозия и мащабни наводнения

Президентът на Сейшелските острови Уейвъл Рамкалаван разгласи изключително състояние след детонация в склад за експлозиви в индустриалната зона на остров Махе и проливни дъждове, които предизвикаха тежки вреди, оповестява Военновъздушни сили .

Експлозията е провокирала големи пожари в индустриалната зона на Провидънс, и основния остров Махе, до момента в който наводненията, породени от дъжда, са довели до " огромни опустошения ", се показва в изказване на президента.

Взривът е раздрал зоната, изравнявайки със земята търговски здания и разрушавайки близки жилища, оставяйки диря от опустошаване по източното крайбрежие на остров Махе.

Президентът на Сейшелските острови е наредил на всички, като се изключи главните служащи, да останат вкъщи.

Точният брой на ранените не се оповестява, до момента в който стотици са евакуирани от домовете си.

" През последните 10 години имаше огромни опасения по отношение на запасите от експлозиви, които се съхраняват ", е показал президентът Рамкалаван, представен от вестник Seychelles Nation.

" Четири контейнера с експлозиви избухнаха... Сърцето ми е сломено сега и знам, че доста фамилии са наранени. Бях шокиран да видя следствията. Сякаш преминахме през война ", е допълнил той.

Международното летище също е развалено, макар че е на 4 км. от гърмежа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР