Президентът на САЩ е съпровождан от първата дама Джил в

...
Президентът на САЩ е съпровождан от първата дама Джил в
Коментари Харесай

Джо Байдън се отправи към опечаления град Ювалди

Президентът на Съединени американски щати е съпровождан от първата дама Джил в тъжното пътешестване

Президентът на САЩДжо Байдън се насочи към тексаския град Ювалди, където преди пет дни се разигра същинска покруса, когато 18-годишен въоръжен нахлу в начално учебно заведение и умъртви 21 души, измежду които 19 деца, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

"Да загубиш дете е все едно да ти изтръгнат част от душата ", съобщи Байдън още незабавно след кървавото нахлуване. "Нищо не е към този момент същото ", добави тогава той. Президентът изцяло схваща тъгата на опечалените близки на децата, защото той също е изгубил две от децата си. Дъщеря му почина още като бебе в автомобилна злополука, а синът му умря преди няколко години от израстък, напомнят организациите.

В тъжното пътешестване до Ювалди президентът е съпровождан от първата дама Джил. Двамата ще посетят спонтанния мемориал, повдигнат за жертвите на нещастието пред началното учебно заведение. После семейство Байдън ще участва на меса, а по-късно ще има среща с близки на жертвите и с оживели от кървавото закононарушение.

Това е второ сходно пътешестване на президента след сходна пукотевица в последните седмици. На 17 май той беше в Бъфало, където последовател на расистките теории умъртви 10 чернокожи в супермаркет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР