Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви във вторник, че консервативният

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви във вторник, че консервативният
Коментари Харесай

Доналд Тръмп сигнализира, че финансовият коментатор Лари Кудлоу е най-вероятният му избор за главен икономически съветник



Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи във вторник, че консервативният финансов коментатор Лари Кудлоу е най-вероятният му избор за основен стопански консултант в Белия дом, макар че той добави, че е разговарял и с други претенденти за поста, оповестява организация Ройтерс.

70-годишният Кудлоу, който е дълготраен другар и един от най-ранните поддръжници на президентската акция на Тръмп през 2016-а година, ще запълни свободното работно място в Националния стопански съвет (НИС) след оставката на банкера деец от Уолстрийт Гари Кон.

Гари Кон подаде своята остава като шеф на НИС през предходната седмица, защото изрази обществено своето противоречие с решението на американския президент да наложи високи мита върху вноса на стомана и алуминий в Съединени американски щати.

Любопитно е да се означи, че и самият Лари Кудроу също обществено изрази несъгласието си с новите митнически цени. Доналд Тръмп обаче съобщи, че Кудлоу ще промени своето мнение и в последна сметка ще стартира да гледа на митническите цени като на потребен инструмент за предоговаряне на търговски покупко-продажби.

" Ние не реализираме единодушие по всичко, само че в този случай мисля, че това ще е за положително. Искам да разполагам и с друго мнение. Мисля, че Лари има доста добър късмет ", съобщи Тръмп пред кореспонденти.

Ройтерс припомня, че Лари Кудлоу беше стопански консултант на някогашния републикански президент Роналд Рейгън и по-късно прекара огромна част от времето си на Уолстрийт преди да се трансформира в разпознаваемо лице по една от водещите финансови телевизия CNBC.

Крис Лидъл, който понастоящем е чиновник в Белия дом и е някогашен изпълнителен шеф на Microsoft Corp. и General Motors Co., също е едно от лицата, които могат да заемат овакантената от Гари Кон служба, оповестиха публично от Белия дом през уикенда.

Питър Наваро, търговски консултант на " Тръмп ", който най-силно настояваше за въвеждането на цени за вносна на стомана и алуминий, също беше оповестен като вероятен претендент за основен стопански консултант, макар че самият той съобщи, че не желае да взе участие в тази конкуренция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР