Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще предприеме незабавно

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще предприеме незабавно
Коментари Харесай

Тръмп иска да забрани ТикТок заради китайска пропаганда

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че ще предприеме неотложно дейности за възбрана на приложението TikTok на територията на Съединени американски щати. Той на процедура разшири информацията, която бе оповестена в някои медии по-рано - че неговата администрация възнамерява да разпореди на китайската компания ByteDance да продаде каузи си в приложението. Други медии пък оповестиха, че софтуерният колос Майкрософт води договаряния да закупи въпросния дял.

„ Що се отнася до TikTok, забраняваме ги на територията на Съединени американски щати “, съобщи сбито Тръмп пред представители на медиите на борда на самолета, с който се връщаше от Флорида. Той добави единствено, че може да употребява изключителни стопански пълномощия или декрет, с цел да наложи това решение.

Приложението за шерване на клипове, което се употребява най-вече от младежи и младежи, предизвиква опасения в Съединени американски щати, че китайското държавно управление може да цензурира сериозни към него видео материали или да получава и събира информация за потребителите. Освен това има терзания, че управлението на компанията се занимава с китайска агитация

Същевременно ByteDance твърди, че не цензурира клипове и не би предоставила на китайските власти данни за американски консуматори, даже в случай че те ги изискат. Малко по-късно генералният управител на американския клон на китайската компания - Ванеса Папас, съобщи посредством послание в " Туитър ", че компанията ще продължи да поддържа работата на TikTok на територията на Съединени американски щати.

„ Никъде не считаме да вървим “, сподели тя в послание към милионите американци, които всекидневно употребяват приложението като акцентира, че усещат тяхната поддръжка и им благодарят.

A message to the TikTok community. pic.twitter.com/UD3TR2HfEf
— TikTok (@tiktok_us) August 1, 2020
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР