Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че има много силни

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че има много силни
Коментари Харесай

Тръмп за Тереза Мей: Не съм я критикувал, тя върши страхотна работа

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че има доста мощни връзки с английската министър-председателка Тереза Май, откакто по-рано подлага на критика тактиката й в договарянията с Европейски Съюз за „Брекзит“.

Коментирайки „Брекзит“, на взаимна конференция с Мей, Доналд Тръмп съобщи: „Не знам какво ще вършиме, само че каквото и да решите, е за мен е ОК“. „Това е вашето решение“, сподели той и добави: „Просто се направете по този начин, че да можем да търгуваме, това е всичко, което има значение“.

Тръмп отхвърли да е отправял тежки рецензии към английския министър председател в изявление, оповестено по-рано и разгласи това изказване за „фалшиви новини“. „Смятам, че тя прави страхотна работа“, съобщи той и добави, че Съединени американски щати и Англия ще продължат работата за реализиране на взаимно преференциално двустранно комерсиално съглашение. Добави също, че оповестеният текст като цяло „е добре“, само че не включва „страхотните неща“, които е споделил за Мей.



На собствен ред Тереза Мей съобщи, че пред Англия няма да „ограничения“ в сключването на търговски съглашения, откакто напусне Европейския съюз. „Ще сключим комерсиална договорка със Съединени американски щати, както и с други по света“, споделя тя.

Разговорите сред двамата пристигнаха единствено няколко часа след публикуването на изявление в английския вестник „Сън“, в което Доналд Тръмп подлага на критика тактиката на Мей за „Брекзит“, заявявайки, че съгласно него тя „вероятно е унищожила вярата за бъдеща американско-британска комерсиална сделка“

„Ако сключат такава договорка, ще се занимаваме с Европейския съюз, вместо да се занимаваме с Обединеното кралство, тъй че това евентуално ще убие сделката“, са думите на Тръмп.

В същото време той похвали Борис Джонсън, който подаде оставка като външен секретар тази седмица дружно със секретаря на Брексит Дейвид Дейвис в символ на митинг против тактиката на Мей, заявявайки, че Джонсън би бил „страхотен министър-председател“.

„Имиграцията е доста неприятна за Европа“, съобщи на брифинга президентът на Съединени американски щати. „Тя трансформира културата, това е доста отрицателно нещо“, добави той.

По думите му, имиграцията е наранила най-вече Германия. „Знам, че не е политически вярно, само че ще го кажа и то на глас“, добави Тръмп.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР