Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши днес с още мита

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши днес с още мита
Коментари Харесай

Тръмп обвини Китай, че използва търговията, за да повлияе на изборите в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши през днешния ден с още мита Китай, в случай че Пекин засегне американските селскостопански и промишлени служащи. Той упрекна също така Китай, че се пробва да повлияе на американските избори, накърнявайки ползите на фермери в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Тръмп насочи обвиняванията в няколко известия в Туитър, откакто двете страни си постановиха нови мита във все по-изострящия се търговски спор.

В отговор на най-новите американски мита Пекин наложи през днешния ден мита върху американски вносни артикули, на стойност 60 милиарда $.

Доналд Тръмп обтегна комерсиалните връзки с Пекин нощес, като разгласи, че ще наложи вносни мита от 10 % върху китайски артикули за 200 милиарда $. Тези мита последователно ще доближат до 25 % до края на годината.

Президентът на Съединени американски щати сподели, че Китай се пробва да употребява търговията, с цел да го саботира преди частичните избори за Конгрес в Съединени американски щати на 6 ноември.

Китай намерено е заявявал, че интензивно се пробва да повлияе и промени изборите ни като атакува нашите фермери, животновъди и промишлени служащи, защото те са ми правилни, написа Тръмп.

Ще има огромни и бързи стопански ответни ограничения срещи Китай, в случай че нашите фермери, животновъди и/или промишлени служащи бъдат наранени, добави президентът.

Тръмп завоюва изборите през 2016 година с огромна поддръжка от фермерите и работещите в производството, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР