Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че може да извади

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че може да извади
Коментари Харесай

Тръмп пак заплаши, че може да извади САЩ от Световната търговска организация

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши, че може да извади страната от Световната комерсиална организация (СТО). Според него организация облагодетелства Китай в ущърб на Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

" Ще напуснем, в случай че би трябвало. Знаем, че ни мамят от години и това повече няма да продължава ", съобщи президентът пред чиновниците в химически цех на компания " Шел " в щата Пенсилвания.

През лятото на предходната година той сподели, че Световната комерсиална организация се отнася със Съединени американски щати " доста зле " от години и увери, че в случай че организацията не се реформира, Вашингтон може да излезе от нея. В края на юли още веднъж настоя организацията да се реформира, тъй че повече да не фаворизира разрастващите се страни.

Правителството на Тръмп от дълго време укорява СТО и някои нейни членове като Китай, че злоупотребяват със статута си на разрастващи се страни, който разрешава да се отсрочва използването на някои съглашения или да бъдат предпазени дадени браншове, без това да разгневи останалите членове на организацията.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР