Президентът на САЩ Доналд Тръмп веднъж постави под съмнение доколко

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп веднъж постави под съмнение доколко
Коментари Харесай

Противникът на отпуските Доналд Тръмп излиза във ваканция

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп един път сложи под подозрение до каква степен рационално е да се излиза в отпуск. " Какъв е смисълът? ", попита той. Но в този момент президентът се приготвя да се включи в годишното августовско всеобщо овакантяване на града, който той назовава " блатото ", написа Дарлийн Сюпервил от Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Днес, петък, Тръмп би трябвало да излезе в първата си продължителна почивка отвън Вашингтон, откак е встъпил в служба - 17-дневно бягство в неговия частен голф клуб в щата Ню Джърси.

Отпускът на президента може би частично е по нужда. Всички, които работят в Западното крило на Белия дом, в това число жителят на Овалния кабинет, ще би трябвало да го опразнят до края на седмицата, с цел да може държавното управление да подмени 27-годишните отоплителни и климатични системи.

Но Белият дом не гледаше благосклонно на въпросите за проектите на президента за август. Запитана дали Тръмп ще напусне Вашингтон този месец, поради неотдавнашното му предизвестие, че Конгресът би трябвало да работи, до момента в който не одобри законодателството за здравното обезпечаване, във вторник говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс съобщи: " Ще продължим да ви държим в течение за неговия график през август, когато бъдат конкретизирани детайлностите. "

Тръмп и неговите поддръжници обичат да парадират с презрението му към отпуските, само че истината е, че президентът непрестанно употребява отпуски. " Не вземайте отпуск. Какъв е смисълът? Ако не сте удовлетворени от работата си, вие сте на неправилното работно място ", написа Тръмп в книгата си от 2004 година " Тръмп: Мисли като милиардер ". В изявление през същата година той споделя пред Лари Кинг: " Повечето от познатите ми, които имат триумф, в действителност не излизат в отпуск. Техният бизнес е техният отпуск. Аз излизам рядко. Вие знаете това ". " Вие и аз сме другари. Колко постоянно сте ме виждали да отпътувам? ", споделя Тръмп.

Всъщност той доста постоянно напуща града. Откакто е на поста, Асошиейтед прес е преброила, че той е прекарал 13 от 28-те уикенда отвън Белия дом, най-вече в именията си в Палм бийч, Флорида, или Бедминстър, Ню Джърси. Данните включват един уикенд по време на негово публично пътешестване в чужбина и уикенда за Деня на бащата, прекаран в държавната президентска резиденция " Кемп Дейвид " в щата Мериленд.

Честите напускания на Вашингтон от Тръмп са в несъгласие с неговите рецензии преди и по време на миналогодишната президентска акция против ваканциите и постоянните голф разходки на някогашния президент Барак Обама. " Барак Обама игра през вчерашния ден голф. Сега той отива на 10-дневна почивка на Мартас винярд. Хубава работна нравственос ", написа Тръмп в " Туитър " през август 2011 година

Миналата година Тръмп сподели, че не би имал време за голф, в случай че стане президент. " Аз ще работя за вас. Няма да имам време да вървя да играя голф ", сподели той пред поддръжници във Вирджиния. Обаче играе голф постоянно когато е в своите клубове; от време на време на всичките 18 дупки, а в други случаи на по-малко. Екипът му рядко признава, че той играе, даже когато негови фотоси по време на игра се появяват в обществените медии.

Президентите бягат от лятната горещина и влага във Вашингтон още откогато Томас Джеферсън видял през прозорците на Белия дом бяла мъгла, за която бил уверен, че е отровна. Хари Труман играел покер на веранда в Кий уест, Флорида, а Роналд Рейгън яздеше коне в планинското си ранчо в Калифорния.

Бил Клинтън и Барак Обама прекарваха августовските ваканции на Мартас винярд - малко островче в Масачузетс, на което през лятото почиват богаташи и звезди. Джордж У. Буш се оттегляше в усамотеното си ранчо в Крофорд, Тексас, с цел да разчиства храсталаци и да кара планинския си велосипед.

Освен подменянето на отоплителната и охладителната система в Белия дом са нужни и ремонтни работи по стъпалата на Южния портик, страната на Белия дом, която гледа към " Нешънъл мол ". В листата на плануваните поправки са още козметични усъвършенствания, като вътрешно боядисване, замяна на килими и пердета, ремонт на тавана на пресслужбата поради течове. Очаква се работите да се правят непрекъснато през идващите седмици, с цел да приключат до 21 август.

При пътуванията си президентът е съпроводен от нещо като " мини Бял дом ", формиран от съветници, други помощници и защита. Те би трябвало да бъдат в подготвеност да се оправят с рецесия във всеки час на денонощието, зародила където и да е.

Хроничният стрес се отразява върху способността на човешкото тяло да се опълчва на инфекции, да поддържа витални функционалности и да предотвратява пострадвания. Това написа през 2010 година Сюзан Краус Уитбърн, тогава професор по логика на психиката и проучване на мозъка в Масачузетския университет " Амхърст ". В публикация с подзаглавие " Защо президентите (и всички ние) се нуждаем от ваканции ", оповестена на уеб страницата на списание " Сайколъджи тудей ", Уитбърн акцентира, че за уплашените хора е по-голяма вероятността да заболеят, да претърпят случай, да спят зле, да бъдат по-раздразнителни и да изпитват по-малко задоволство от всекидневието си. Тя написа, че ваканциите прекъсват " цикъла на напрежението ".

В телефонно изявление за АП Уитбърн, която в този момент преподава в кампуса на Бостънския университет, сподели: " Може би е добре някой толкава значим, какъвто е нашият президент, да покаже, че е уверен в изгодата от взимане на отпуск - да излезем, да се забавляваме на открито, да разтоварим мисленето си и да се върнем към работата освежени и актуализирани и да вършим по-добре нещата. Смятам, че това е теорията за отпуските ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР