Президентът на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да обяви до понеделник

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да обяви до понеделник
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнал: Тръмп налага нови мита на Китай за $200 млрд.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има намерение да разгласи до понеделник нови мита на стойност към 200 милиарда $ върху импорт от Китай, писа през вчерашния ден " Уолстрийт джърнал ", представен от Ройтерс и АП.

Нивото на цените ще бъде евентуално към 10 %, под 25-те на 100, които неговата администрация бе оповестила за този кръг от покачване, твърди вестникът, като се базира на осведомени източници.

Съобщението идва, откакто Белият дом предложения Китай за нови договаряния по разногласието им за равнищата на митата. Досега двете държавни управления са си наложили взаимно мита за импорт на артикули за по 50 милиарда $, съобщи Българска телеграфна агенция. Пекин е огласил лист с американски артикули, които ще бъдат обложени с мита за 60 милиарда $, в случай че Вашингтон качи още повече цените си.

Администрацията на Тръмп упорства Китай да понижи своя търговски остатък от 375 милиарда $ със Съединени американски щати, както и да приключи политиката да придобива американски технологии и интелектуална благосъстоятелност, с цел да си икономисва промишлени вложения във високите технологии, означават организациите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР