Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери днес, че китайската армия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери днес, че китайската армия
Коментари Харесай

Тръмп направи шокиращо изказване за опасна ситуация в Хонконг

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп увери през днешния ден, че китайската войска не се е намесила, с цел да потуши продемократичните митинги в Хонконг, единствено тъй като той бил изискал това от китайския си сътрудник Си Цзинпин, предадоха международните организации.

"Без мен Хонконг щеше да бъде смачкан за 14 минути. Той (Си Цзинпин) има един милион бойци на позиции извън Хонконг и те не отиват там, единствено тъй като аз желаех това от него ", сподели Тръмп в телефонно изявление за програмата "Фокс и другари " по телевизия Фокс Нюз.

Президентът на Съединени американски щати сподели, че в диалога, който е провел с китайския си сътрудник за Хонконг, е загатнал и съглашението, по което Вашингтон и Пекин не престават да договарят, с цел да бъде комплициран завършек на комерсиалната война, подета от Тръмп против Китай.

"Ще извършите сериозна неточност. Това ще има ужасно отрицателен резултат върху комерсиалното съглашение ", декларирал Тръмп на Си, визирайки вероятно потребление на армията против протестиращите.

"Ние би трябвало да поддържаме Хонконг, само че аз поддържам също и президента Си ", сподели още Тръмп в изявлението през днешния ден.

Тези изказвания на американския президент идват на фона на утвърждения от Конгреса законопроект в поддръжка на човешките права и демокрацията в Хонконг, който заплашва да отнеме специфичния стопански статут, възложен от Вашингтон на някогашната английска колония.

Това провокира гнева на Пекин, който предизвести, че ще предприеме ответни ограничения, в случай че Тръмп подпише закона - последната нужна стъпка, с цел да влезе той в действие.

Същевременно през днешния ден Висшият съд на Хонконг сподели, че възбраната за носене на маски по време на митинги в града остава в действие още седем дни, до момента в който локалните управляващи апелират правосъдното решение, с което тя беше анулирана предишния уикенд, оповестиха още международните организации.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР