Президентът на САЩ Доналд Тръмп твърдо отстоя критиките, които отправи

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп твърдо отстоя критиките, които отправи
Коментари Харесай

Тръмп повтори расистките атаки срещу депутатки от Демократическата партия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп твърдо отстоя рецензиите, които насочи в Туитър против четири депутатки в Камарата на представителите на американския конгрес, съобщи Ройтерс.

Говорейки по време на събитие в понеделник в Белия дом пред кореспонденти, които го притиснаха във връзка неговите туитове, които мнозина оцениха като расистки, Тръмп сподели, че въпросните конгресни дами " ненавиждат нашата страна " и " в случай че не им харесва тук, могат да си вървят ".

Така той на практика повтори нападките си, отправени през уикенда в Туитър, в които сподели, че четирите цветнокожи депутатки от Демократическата партия би трябвало да се върнат в своите " скапани и цялостни с престъпност " страни, от които те са пристигнали. Думите му очевидно се разминаха с обстоятелството, че четирите са американски гражданки и три от тях са родени в Съединени американски щати, отбелязва АП.

Демократите реагираха реагираха яростно, наричайки думите му расистки.

" Те единствено се оплакват ", сподели президентът в отговор на репортерските въпроси. " Ако не им харесва тук, дано да си вървят, и знаете ли, сигурен съм, че на доста хора те няма да липсват. Мисля, че те ненавиждат нашата страна, и то доста мощно. Може и да бъркам. Избирателите ще решат ", акцентира Тръмп, явно нервиран, откакто бе притиснат от репортерите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР