Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи объркващо описание на своите

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи объркващо описание на своите
Коментари Харесай

Тръмп: Опитвам се да измъкна САЩ от войните, но може да се наложи да влезем в нови

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предложи объркващо изложение на своите външнополитически цели като главнокомандващ - настоявайки, че работи за прибирането вкъщи на американските бойци, само че и предупреждавайки, че Съединени американски щати може скоро да влезе в нови военни спорове, заяви „ Политико “.
„ Опитвам се да се измъкна от войните. Но може също да се наложи да влезем и във войни. Нали? Може да се наложи да влезем във войни “, съобщи Тръмп пред кореспонденти в Белия дом.
„ По-добре сме готови от всеки път ”, продължи той. „ Ако Иран направи нещо, те ще бъдат ударени, като в никакъв случай до момента не са били удряни. Искам да кажа, че имаме неща, които преглеждаме. "
Забележките на президента идват, когато администрацията му се сблъсква с ескалиращото напрежение в Близкия изток и се ориентира към нови придвижвания на войските в района.
Въпреки изтеглянето на американските войски от Сирия и акцията на Тръмп, обещаваща да спре присъединяване на Съединени американски щати в „ безкрайни войни “, министърът на защитата Марк Еспер разгласи по-рано този месец, че администрацията ще разположи в допълнение американски войски в Саудитска Арабия, с цел да помогне за отбрана на кралството от режима на Иран.
Дипломатическите връзки сред Вашингтон и Ислямска република се разпадат от ден на ден заради решението на Тръмп предходната година да изтегли Съединени американски щати от многонационалната нуклеарна договорка от 2015 година и непрекъснатото стягане на глобите против Техеран частично предизвика актове на иранска експанзия към Персийския залив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР