Президентът на САЩ Доналд Тръмп посети днес следобед американското военно

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп посети днес следобед американското военно
Коментари Харесай

Тръмп посети американското военно гробище в Сюрен

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп посети през днешния ден следобяд американското военно гробище в парижкото предградие Сюрен - знак на присъединяване на Съединени американски щати в Първата международна война, и отдаде респект на починалите на къса гала, съобщи Франс прес.

Тръмп отдаде респект на "смелите американци, дали живота си " в боевете на Първата международна война. Победата беше извоювана на ужасяваща цена за съюзническите сили, акцентира Тръмп, представен от Българска телеграфна агенция.

Той напомни, че 26 000 американци са починали единствено в последната борба от войната. Дълг на днешното потомство е да пази мира, за който те благородно са отдали живота си, акцентира президентът. Редом с него стояха шестима американски ветерани от войната и американски осмокласник, събирал пари в продължение на две години, с цел да отиде на церемонията в чест на героите от Първата международна война.

Гробището в Сюрен е ситуирано на дребен рид, който се издига над френската столица. В него са заровени 1541 американски бойци, починали в международната война, завършила на този ден преди 100 години.

След церемонията Тръмп отлетя за Вашингтон.

Малко преди да дойде в Сюрен, президентът на Съединени американски щати написа в Туитър: "Днес в Париж се състоя хубава гала в памет на края на Първата международна война. Присъстваха голям брой международни водачи. Мерси, Еманюел Макрон, президент на Франция! Отивам на гробището в Сюрен, с цел да произнеса тирада за нашите огромни герои! "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР